In 1996 begint hun zoon Davy samen met zijn vriendin Debbie een nieuw concept: Ijscoupes om af te halen met o.a. vers gesneden fruit en enkele nieuwe smaken. Na het beëindigen van zijn studies besluit hij om definitief mee in de zaak te stappen. Tot op de dag van vandaag wordt ons ijs nog steeds volgens hetzelfde recept gemaakt. Wij gebruiken verse AA hoevemelk van bij de boer. Wij gebruiken ook verse eieren en deze worden nog steeds handmatig geklutst!! Ons ijs wordt volledig gepasteuriseerd en worden er geen enkele bewaar- of verzachtingsmiddelen in verwerkt en alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Zo geven wij u de beste garantie op kwaliteit en ambachtelijkheid.

We zijn het jaar 1981. De familie Brauns en de familie Broekmans hebben een aantal geitjes, die geven zoveel melk dat ze niet meer weten wat ermee te doen. Op een dag ontstaat het idee om hiervan ijs te maken en anderen hiervan te laten meegenieten. Zo is de naam Brobra van Broekmans-Brauns geboren. Valère Brauns gaat uiteindelijk alleen verder met het zelf maken en verkopen van ijs. Eventjes trok hij rond met paard en kar en bezocht hij de scholen met zijn triporteur. Dit wordt toch te moeilijk en de kar verhuist naast het huis om daar dan ijsjes te verkopen. Vanwege het succes staan Valère en Bozena voor de keuze ofwel meer geitjes aanschaffen ofwel overschakelen op andere melk. Meer geitjes verzorgen was een grote taak en zodoende werd het ijs vanaf dan van verse hoevemelk gemaakt.